Søvnen er den prisme, hvorigennem alt andet skinner

Citat Mikael Rasmussen, søvnekspert, vejleder og foredragsholder.

 

Hos MetaCare udbyder vi en professionel søvnvejlederuddannelse. Et uddannelsesmæssigt supplement som gør dig i stand til at vejlede andre i hvordan de får deres gode søvn igen, herunder at bryde uhensigtsmæssige søvnmønstre og få sundere søvnvaner.

I en tid hvor flere og flere rammes af stress, depression og angst, er søvnen et centralt indsatsområde. Sover du dårligt, forringes din livskvalitet og dit helbred hurtigt. Derfor er det vigtigt at vejlede i bedre søvnvaner, så den onde cirkel brydes.

Bestil

Søvnvejlederuddannelsen består af:

To dages intens undervisning med
ekspert Mikael Rasmussen:

DAG 1

  • Introduktion og information om søvnvejlederrollen
  • Perspektivering, historie, tal, statistik & andre facts
  • Undervisning om søvnens fysiologi
  • Undervisning om søvnproblemer
  • Undervisning om stress og søvn

DAG 2

  • Undervisning om døgnrytmer
  • Udarbejdelse af udredninger
  • Undervisning om søvnhygiejne
  • Undervisning om kognitive adfærdsmæssige metoder
  • Undervisning om søvnvejlederens forløbsflow
Næste åbne hold kører d.16. og 17. maj 2022 i Odense
Pris: 5900 kr. inkl. moms, forplejning og materialer.
Undervisningstidspunkt: kl. 9.00 – 16.30

Forplejning inkluderer morgenmad, frokost, eftermiddagskage, kaffe, the og vand. Overnatning er ikke inkluderet.

Søvnvejlederuddannelsen er udviklet i samarbejde med Center for Stress og Trivsel.

Søvnvejlederuddannelsen giver dig forskningsbaseret viden om søvnproblematikker

Søvnunderskud nedsætter vores livskvalitet og forringer vores energi, humør og helbred på længere sigt. Vokser søvnunderskuddet, bliver det mere og mere styrende, indtil hverdagen til sidst kan falde helt fra hinanden.

Dette er desværre virkeligheden for mange mennesker i Danmark og som søvnvejleder er det derfor væsentligt, at du har det rette vidensgrundlag og de rette vejlederkompetencer. På uddannelsen får du forskningsbaseret viden om søvn samt bliver indført i, hvordan vejledningen skal opbygges for at virke.

 

Hvordan behandles dårlige søvnvaner?

Selvom søvnløshed er et udbredt problem, er der stadig ikke ret meget fokus på psykologiske behandlingsmetoder. Søvnproblemer kan godt behandles medicinsk, men det bør kun være en midlertidig løsning. Piller mod søvnløshed skaber hurtigt afhængighed – et nyt problem frem for en holdbar løsning.

Tager du derimod højde for de psykologiske aspekter, som ofte er årsag til problemet, kan man behandle søvnløsheden på en helt anden måde. Det er til dels hensigten med søvnvejlederuddannelsen. Her undervises du i forskningsbaseret viden, men bliver i lige så høj grad indført i praksis. Teori og praksis sammensmeltes. Et stort aktiv ved uddannelsen er at vores underviser, udover at være en videnskabsnørd – har mere end hundrede vellykkede søvnrådgivninger på sit cv. Så han kan konkretisere al den viden, du får.

Kombiner dit kommunale arbejde med en søvnvejlederuddannelse

Arbejder du som socialrådgiver, jobkonsulent eller lignende, er det oplagt at uddanne dig til søvnvejleder ved MetaCare. Det giver dig viden og erfaring, som du kan bruge i dit daglige arbejde med kommunens borgere. Du kan rådgive dem i sundere søvnritualer.

Det første skridt på vejen mod et sundere liv, som ikke er kvalt i underskud pga søvnmangel. Uanset om borgeren er sygemeldt eller arbejdsløs, er sunde søvnvaner også centralt for den fremadrettede udvikling.

Bestil

Søvnvejlederuddannelsen – også for psykologer og coaches

MetaCares søvnvejlederuddannelse er for alle der gerne vil arbejde med søvn som aktivt arbejdsredskab. Et naturligt fokus på en sundere hverdag med overskud. Søvnvejlederuddannelsen er et uddannelsesmæssigt supplement, som giver dig flere behandlingsredskaber.

Sunde søvnvaner har afgørende betydning for vores sundhed og psykologiske udvikling. Suppler derfor gerne dine behandlinger med at sætte fokus på søvnen, for uden sunde søvnvaner forringes muligheden for progression i behandlingen – eller helingen. Når der er styr på de sunde søvnrutiner, og søvnen forbedres, vokser overskuddet til den resterende behandling.

Søvnvejlederuddannelsens opbygning

Den første dag får du en introduktion til uddannelsen og din fremtidige rolle som søvnvejleder. Du får ligeledes information om søvnens historie, tal, fakta og statistik til perspektivering. Hernæst arbejder vi med søvnens fysiologi, forskellige søvnproblemer som blandt andet stress samt de kognitive emotionelle processer tilknyttet søvnen.

På andendagen taler vi om døgnrytme, udredning og søvnhygiejne, hvorefter vi arbejder med kognitive, adfærdsmæssige metoder og vejlederens forløbsflow.
Når du har vidensgrundlaget om søvnens fysiologi og om døgnrytme, og de forskellige slags søvnsygdomme og problematikker, lærer du at indhente data om søvnanamnesen, du lærer at afdække fysiske og psykiske søvnproblematikker og at strukturere et forløb, som passer til og hjælper personen til bedre søvn.

Vi har en mission og derfor får du også dette:

At få danskerne til at sove bedre! – Dét er vores mission. Derfor frigiver vi vores materiale til søvnvejlederne, så de kan bruge det til egen undervisning / til fx at starte søvnhold i kommunalt regi eller bruge det til at klæde kollegaerne på.

Vi har endvidere en lukket facebookgruppe kun for søvnvejledere, hvor man kan sparre, dele erfaringer og udfordringer, og hvor der altid er adgang til ekspertrådgivning.